Bøker
I morgen var jeg alltid en løve
Arnhilds selvbiografi I morgen var jeg alltid en løve er blitt solgt til 14 land og ble an av de mest suksessrike dokumentartitlene til Cappelen Damm. Dette sier sitt om hvor velskrevet og hjerteskjærende boken er. I boken tar Arnhild deg gjennom sykdommen, fra å være innlagt i psykiatriske avdelinger til å overvinne den og bli utdannet psykolog. Du får se en verden preget av psykose og vrangforestillinger hinsides noe du kan forestille deg, og den strevende kampen for å bli frisk. Med hjelp fra helsevesenet og sin mor og søster klarte Arnhild å bli frisk, men ikke alle er like heldige. Fra boken får du innsikt i en "virkelighet" som er sjeldent sett og vanskelig å forstå, men som mange er uheldige til å leve med hver dag.
Noe mye mer annet
I Arnhilds fjerde bok Noe mye mer annet tar hun opp temaet ungdom og psykisk helse. Ungdomstiden er for mange en periode preget av et mylder av følelser med problemer som kan virke enorme. Kjærlighetssorg og vennekonflikter samt bryet med å passe inn på skolen er problemer som påvirker de fleste ungdommer, men fort går over. For noen tar vanskelighetene overhånd, og man går rundt med smerter i ufattelig lang tid, uten å vite hvorfor. Man klarer ikke lengre dra på skolen eller være med venner og finner lite trøst i å snakke med noen om problemene. Det er da det er viktig å søke hjelp. Arnhild kommer med uhyre nyttig innsikt i hvordan psykiske lidelser påvirker ungdom, både for utenforstående og ungdommen selv.
Jenny og Jakob
Jenny og Jakob er Arnhilds bokserie for barn der hun fokuserer på følelser og tanker. Selv har hun både skrevet og illustrert serien, som inneholder fargerike illustrasjoner og situasjoner barn kan relatere til. Bøkene inneholder illustrerte fortellinger, faktatekster for barn og fagtekster til de voksne. Slik kan man lett skape en dialog mellom barna og de voksne, enten det gjelder pedagoger eller foreldre.
Unyttig som en rose
I denne boken skriver Arnhild Lauveng med utgangspunkt i sine egne erfaringer som schizofrenidiagnostisert og som psykolog. Her beskriver hun det humane i pasienter med psykiske lidelser, og viktigheten av å se lengre enn kun deres diagnose. Viktige tema i boken inkluderer hvordan man skal ta psykiske lidelser seriøst, å gi pasienter kontroll over deres egne liv, hvordan en kan unngå uforutsette konsekvenser i helsevesenet, og mer.
Arbeidsmaur med gipset hjerte
I Arbeidsmaur med gipset hjerte gir Arnhild leseren innsikt i hvordan det kan ha seg at folk ikke klarer å jobbe. Det er en rekke grunnleggende prinsipper som bør være tilstede for at folk skal komme seg på jobb og Arnhild forklarer dem nøye i denne boken. Skapelse av motivasjon og skjerming av stigmatisering er essensielt for å hjelpe folk som ikke klarer å jobbe tilbake i jobb. Psykiske vansker hindrer hvert år tusenvis av mennesker fra å jobbe eller utføre jobben de har kapasitet til. Arnhild forteller om tilrettelegging for god psykisk helse i arbeidslivet, og hvordan man best kan oppnå dette.